In hartje Amsterdam werken we aan een ambitieus project dat de schoonheid en duurzaamheid van het historische Steve Bikoplein in ere herstelt. Het Steve Bikoplein-renovatieproject is een waar staaltje vakmanschap, dat met liefde, toewijding en oog voor detail door Koedooder wordt uitgevoerd.

Het complete metselwerk herstel

Een van de hoekstenen van dit project is het volledige herstel van het metselwerk. De voegen worden vervangen door nieuwe en op de oude manier (kalkvoeg) hersteld met een snijvoeg. Met maar liefst 22 gebouwen op de planning, herstellen we met precisie elke baksteen volgens de oorspronkelijke specificaties en tekeningen. Dit zorgt ervoor dat de architectonische pracht van het Steve Bikoplein behouden blijft. Dankzij de zorgvuldige plaatsing van verankering krijgen de gevels en spouwmuren extra stabiliteit. Dit versterkt niet alleen de gebouwen zelf, maar zorgt ook voor extra veiligheid.

De steigers

Om deze indrukwekkende renovatie mogelijk te maken, hebben we een zeer complete steiger geïnstalleerd. Dankzij de netten, dakkappen en zorgvuldig afgedichte koppen biedt het niet alleen ondersteuning en bescherming, maar is het eigenlijk ook een kunstwerk op zich. Iets waar we trots op zijn!

Herstel van de gevels

Het Steve Bikoplein-project omvat gevelherstel voor zowel de voor- als achtergevels van de gebouwen. Het oude voegwerk wordt met zorg verwijderd en vervangen. Zo wordt niet alleen esthetiek verbeterd, maar ook het wooncomfort van de bewoners. Daarnaast worden ook alle stalen balken behandelt en opgeknapt. Deze zijn ontroest en ingepakt met een vochtwerende vet band.

Naar de top

Het renovatieproject is niet compleet zonder aandacht voor de topgevels, ook deze worden met zorg hersteld en vernieuwd. Natuurlijk krijgen ook de loodaansluitingen de aandacht die ze verdienen.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe toewijding aan het behoud van historische pracht hand in hand gaan met innovatie en duurzaamheid. Het herstelt niet alleen een plein, maar versterkt ook een gemeenschap en de trots op ons erfgoed. Het project loopt door tot 2025 en krijgt dan nog een vervolg. We kijken uit naar de onthulling van het vernieuwde Steve Bikoplein.

Werkzaamheden

Gevelherstel
Metselwerk herstel
Steigerwerk
Verankering