In 1963 neemt Theo Koedooder het voegersbedrijf van de heer G. Hoogland over en begint met drie personeelsleden zijn bedrijf. Vier jaar later is het bedrijf al uitgegroeid naar zestien werknemers. Koedooder vestigt zich aan de Noorderdracht in Oosterblokker, waar Theo zijn kantoor aan huis heeft. Koedooder is vooral actief in Noord-Holland en neemt steeds grotere opdrachten aan, waaronder het renoveren van 1.000 woningen in Landsmeer. Na de bouw van Tenniscentrum “de Koedshal” in Oosterblokker in 1978 verhuist het kantoor van Koedooder naar de ruimte boven de kantine van dit sportgebouw.

In 2001 draagt Theo, na 38 jaar aan het roer te hebben gestaan, het bedrijf over aan zijn zoon Marco. Marco zet Koedooder met zijn eigen visie voort, wat onder andere resulteert in een grootschalige steigerafdeling. De werkzaamheden breiden zich uit naar grootschalige gevel restauratie- en renovatiewerkzaamheden.

Het bedrijf verhuist in 2003 naar de huidige locatie aan de Gildenweg 17 in Blokker waar de bedrijfsvoering wordt doorgezet.

In 2017 wordt Monique, de dochter van Theo, mededirecteur naast Marco. Monique houdt zich bezig met de certificering, zoals VCA, NEN en erkend restauratie voegbedrijf, en doet daarnaast alles op het gebied van P&O. In hetzelfde jaar neemt Koedooder een metselbedrijf over en start met nieuwbouw metselwerk, met als eerste grote klus het metselwerk voor 36 woningen in de Goorn.

Per 1 november 2018 wijzigt de directie van Koedooder, waarbij Marco zich meer gaat richten op de ontwikkeling van nieuwe geveltechnieken en hij de sturing van het kantoor onder andere overdraagt aan zijn zus Monique. Met deze uitbreiding van de directie zet Koedooder. een volgende stap in de positieve ontwikkeling van het bedrijf. Dit is onder andere te zien in vernieuwing van materieel, de vernieuwde uitstraling en een duidelijke organisatiestructuur.

Na een gedegen en goed onderzoek naar elkaars wensen en mogelijkheden, wordt Koedooder in januari 2021 overgenomen door Takkenkamp Groep. Voor zowel Takkenkamp als Koedooder betekent deze stap een versterking in het aanbod betreffende de verduurzamingsopgave die we in Nederland in te vullen hebben. De twee gelijkgestemden gaan onder dezelfde vlag verder met een sterke vakinhoudelijke en stevige lokale positie. Voor Koedooder zijn dagelijks zijn circa 100 vaklieden aan de slag op projecten in geheel Noord-Holland.

1963
Overname voegersbedrijfTheo Koedooder het voegersbedrijf van de heer G. Hoogland over en begint met drie personeelsleden zijn bedrijf.
1967
Gegroeid naar 16 werknemersIn vier jaar tijd groeit het bedrijf van drie naar zestien medewerkers.
1978
VerhuizingKoedooder verhuist van "kantoor aan huis" naar een ruimte boven de kantine van Tenniscentrum " de Koedshal" .
2001
Theo draag het bedrijf over aan zijn zoonTheo Koedooder draagt na 38 jaar het bedrijf over aan zijn zoon Marco.
2003
Verhuizing naar de GildenwegHet bedrijf verhuist naar de huidige locatie aan de Gildenweg 17 in Blokker.
2017
Overname metselbedrijf door Koedooder

Koedooder neemt een metselbedrijf over en start met nieuwbouw metselwerk.

2017
Monique Koedooder wordt mededirecteurIn 2017 wordt Monique mededirecteur naast Marco. Monique houdt zich bezig met de certificeringen en alles op het gebied van P&O.
2018
Wijziging en uitbreiding directieEen volgende stap in de positieve ontwikkeling van het bedrijf.
2021
Overname door Takkenkamp GroepVoor zowel Takkenkamp als Koedooder betekent deze stap een versterking in het aanbod betreffende de verduurzamingsopgave.