In 2017 nam Koedooder het bedrijf Deen Metselwerken over, waardoor Koedooder Metselwerken is ontstaan. Binnen onze totale gevelzorg is het metselen van nieuwbouw een echt specialisme. Onze vakmensen doen het met oog voor detail. Kwaliteit in de bouwfase betekent voor u namelijk meer kwaliteit op lange termijn. Dit betekent niet alleen strak metselen en voegen, maar ook op een gezonde en veilige manier opperen. Daarnaast kunnen wij stel- en lijmwerk uitvoeren en uw gevels perfect isoleren.  Uiteraard het liefst vanaf onze eigen steigers. Dat werkt kostenefficiënt en scheelt u weer regelwerk.

Profielen stellen

Dit begint met het stellen van profielen. Deze profielen worden gesteld door onze eigen stellers. Zij zetten de basis voor het lijm- of metselwerk. Dit betekent dat zij  de profielen door middel van een draad, aan de hand waarvan de lijmers of metselaars hun lijmwand of gevel langs kunnen metselen. Daarnaast worden de kozijnen en gesteld en brengen zij lood en folies aan.

Lijmwerk

Na het stellen van de profielen komen de lijmers in beeld. De lijmers maken bij nieuwbouwwoningen de binnenwanden, dit zijn de witte blokken die iedereen wel kent. Die witte blokken zijn zware kalkzandsteenblokken met een gewicht tussen de 100 en 360 kg. Voordat de blokken gelijmd worden wordt er eerst een kim aangebracht.

De kim is het eerste blok van de kalkzandsteenwand en deze wordt vlak, strak en waterpas gesteld. Op de kim worden de kalkzandsteen elementen gelijmd. Het lijmen van de elementen gebeurt met een lijmkraan. Wanneer de begane grond door ons gelijmd is gaat de aannemer de 1e verdiepingsvloer leggen en als deze gereed is gaan we door met de volgende verdieping. Vervolgens worden de profielen en kozijnen voor het gevelmetselwerk gesteld. Als dit gereed is wordt de spouwmuurisolatie aangebracht.

Metselwerk

Na het isoleren gaat de metstelploeg aan de slag. Deze ploeg bestaat uit: de voorman, de metselaars en de opperman. De voorman onderhoudt het contact met de Projectleider, hij is samen met de Projectleider bij werkvergaderingen aanwezig is en is het eerste aanspreekpunt op de bouw. De Voormaan is vanaf het begin van de opdracht nauw betrokken bij het verloop en voortgang van het project en heeft hierover dagelijks contact met de uitvoerder van de opdrachtgever. De voorman is dus op de hoogte van alle details van het project.

De metselaars starten doorgaans met het uitzetten van de lagenmaat op de profielen. De lagenmaat is de maatvoering van het metselwerk en is de gemiddelde dikte van de steen plus voeg. Kozijnhoogtes en dergelijke worden altijd afgestemd op de lagenmaat. De opperman heeft ondertussen de stenen op de steiger klaargezet. Meestal met behulp van een kraan. De opperman zorgt er ook voor dat de specie in de kuipen komt zodat de metselaars kunnen gaan metselen. Het metselwerk wordt achteraf gevoegd of direct doorgestreken. Dit doorstrijken doen we middels een pointmaster, dit is een hulpmiddel voorzien van twee wielen en hiertussen een op hoogte verstelbaar ‘schoentje’ waarmee je de voegen kan afwerken.

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Het heeft onze voorkeur om  projecten in een totaalpakket aan te nemen. Dat betekent dat we de kalkzandsteenwanden lijmen, de steigers monteren en demonteren, de gevels metselen en voegen of doorstrijken en uiteraard het stelwerk. Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neemt u dan contact met ons op.