De woningen aan de Kennedyboulevard in Egmond aan Zee zijn door extreme (weers)invloeden, zoals harde wind, zand en zout, aan een opknapbeurt toe. Voor BAM Wonen werken wij aan de verduurzaming en veiligheid van deze woonblokken.
Project: Twee woonblokken aan De Kennedyboulevard in Egmond aan Zee.
Opdrachtgever: BAM Wonen
Projectleider: Michael van Heuven (Koedooder, gevelrenovatie) en Ferry Hofman (Takkenkamp Vastgoed Isolatie)
Voorafgaand aan de uitvoering is uitgebreid onderzoek gedaan. Partieel voegwerkherstel wordt toegepast en de woningen worden geïsoleerd. Oude doorvoeren worden weggehaald waarna het metselwerk wordt hersteld. Bij de dakramen aan de voorgevel wordt door en door lood aangebracht. Omdat er PIR platen in de woningen zitten, hebben we geadviseerd om hier aminotherm aan toe te voegen om zo een hogere Rc waarde te behalen. Projectleider Ferry Hofman regelde hiervoor alles vanuit Apeldoorn en de vakmensen kwamen uit Aalsmeer. Omdat alles goed was voorbereid verliep het isoleren heel vlot en zonder problemen: boren, blazen, klaar.

Uitdagingen

Het was een redelijk groot project waarbij we voor de nodige uitdagingen kwamen te staan:

  • De steiger mochten we niet afsteunen op het dak van de garageboxen en dus is de steiger aan één kant van het blok zwevend gemonteerd. Met chemische ankers is de steiger bevestigd aan de gevel. Na demontage worden deze ankers weer verwijderd en worden de gaten weer netjes gedicht.
  • Er is weinig ruimte voor de opslag van de materialen, hierbij moet natuurlijk rekening gehouden worden met de bewoners.
  • Logistiek gezien, is het belangrijk om goed vooruit te denken, in verband met de just-in-time-leveringen. Wat vandaag nodig is, wordt ook vandaag geleverd.

Hoe ervaren de Projectleiders het project?

Michael van Heuven: ”Ik ervaar het project als positief, we mogen veel verschillende werkzaamheden doen, het hele pakket. Martinus van Milt (Airofill, Onderzoek & Advies) is betrokken geweest bij het vooronderzoek aan de gevels. In verband met de ligging aan de kust heeft hij onderzocht of het nodig was om de gevels te hydrofoberen en deed hij onderzoek naar de hoeveelheid zouten in gevel. ECHT. een integrale samenwerking dus!”

Ferry Hofman: ”BAM regelt alles super strak. Week 20 is ook daadwerkelijk week 20, dus je weet waar je aan toe bent. Een leuke en goede samenwerking tussen twee projectleiders van verschillende vestigingen van Takkenkamp. Er is door BAM een appgroep opgesteld voor dit werk waar positieve en negatieve dingen in gemeld worden, en dit is voornamelijk positief dus dat motiveert enorm.” Onze collega’s zijn elke dag druk bezig bij dit project, begin augustus moeten beide blokken gereed zijn. Al met al een erg leuke klus met uitzicht op het strand en de Noordzee.

Werkzaamheden

gevelrenovatie
isolatie
steigerbouw
voegwerk