In het centrum van Amsterdam hebben wij voor T&G Bouwcombinatie (samenwerking tussen Tervoort Egmond en Bouwbedrijf van der Gragt) een mooie klus mogen uitvoeren. Drie Panden aan de Reguliersdwarsstraat werden herontwikkeld: twee panden werden gerenoveerd en herbouwd (nummer 100-104 en 106) en een andere pand (nummer 98) werd volledig nieuw gebouwd.
Dit project werd uitgevoerd door Koedooder Metselwerken en we hebben daarbij samengewerkt met onze collega’s van Van Milt restaurateurs BV (ook onderdeel van de Takkenkamp Groep).
Wij hebben voor alle drie de panden de steigers geplaatst, zowel bij de voor- als achtergevel. Bij nummer 98 hebben we lijm- en metselwerk verricht. Bij 100-104 zijn de voorgevels blijven staan en deze zijn gerestaureerd door onder andere Van Milt Restaurateurs. De achtergevels hebben we geheel opnieuw gelijmd en gemetseld.
Nummer 106 is volledig gerestaureerd. Dit was voorheen een koetshuis met een hooizolder en de oude details hiervan zijn nog zichtbaar. Van Milt heeft  op diverse plekken restauratie in metsel- en voegwerk uitegevoerd, waaronder inboetingen. Ook hebben ze roestende muurankers zichtbaar gemaakt zodat ze geconserveerd konden worden. Vervolgens is dit weer vakkundig dichtgemaakt. De stenen die zijn gebruikt waren herbruikte stenen en de mortels zijn hierop afgestemd. Diverse gevels zijn door Van Milt met stoom gereinigd.  Al met al een erg mooie klus op een mooie locatie! Met dank aan T&G Bouwcombinatie  bedankt voor de opdracht!

Werkzaamheden

metselwerk
renovatie
restauratie
steigerbouw
voegwerk