Samenwerking Takkenkamp Groep en Navitas Capital

Samenwerking Takkenkamp Groep en Navitas Capital

Takkenkamp Groep en Navitas Capital bereiken overeenstemming over voorgenomen samenwerking

Alphen aan den Rijn, 12 januari 2023

Takkenkamp Groep en Navitas Capital hebben overeenstemming bereikt over hun voorgenomen samenwerking waarbij Navitas Capital een meerderheidsbelang in Takkenkamp Groep zal verwerven. Takkenkamp Groep, een derde generatie familiebedrijf, is een integraal en lokaal georganiseerd verduurzamingsbedrijf met landelijke dekking. De samenwerking met Navitas past in de ambitie van de directie om verder door te groeien in de verduurzaming van onroerend goed. Het huidige management van Takkenkamp Groep zal de bestaande strategie, met bijbehorende doelstellingen en ambities, voortzetten.
Takkenkamp Groep heeft meer dan 85 jaar ervaring in het onderhoud van onroerend goed. Met specialisaties in vloer-, dak- en gevelisolatie en gevelonderhoud werkt de groep vanuit 8 locaties in Nederland. Daarbij staat de combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces centraal. Zo bracht de groep onlangs het eigen, innovatieve isolatieproduct Airofill Innovative Wall Insulation – waarbij een veel hogere isolatiewaarde dan de gangbare producten wordt bereikt- op de markt. Het bedrijf investeerde eerder al in een eigen vakopleiding waarbij het talent en de vaardigheden van medewerkers centraal staan. Zo wordt vakkennis overgedragen aan de volgende generatie.
 
Rick Takkenkamp (DGA Takkenkamp Groep):
“Sinds de oprichting is Takkenkamp Groep uitgegroeid van een nieuwbouw-voegbedrijf uit de Achterhoek naar een landelijk opererend en vooruitstrevend verduurzamingsbedrijf. De veranderingen in de energietransitie hebben een versterkende rol in onze ontwikkeling gespeeld. Dat heeft grote gevolgen voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Onze kennis, ervaring en een groot team van sterk betrokken medewerkers vormen een antwoord op de enorme vraag naar verduurzaming. Met de samenwerking met Navitas Capital kunnen we nog krachtiger opereren en sneller schakelen. Iets wat noodzakelijk is in deze tijd waarbij de uitdaging voor iedereen extreem groot is. Samen met Navitas kunnen we doorgroeien en onze marktpositie verder versterken.”
 
Cecile Takkenkamp-Messink (Directeur Mens & Organisatie Takkenkamp Groep):
“We geloven in ondernemerschap met een lange termijnvisie. In ons bedrijf staan onze mensen op 1. Takkenkamp Groep is de optelsom van hun dagelijkse bijdragen. We investeren dan ook graag in hun ontwikkeling, waarbij motivatie, kennis en goed materieel leidend zijn voor een goede prestatie. Wij hechten veel waarde aan hoge kwaliteit, daarmee zijn wij groot geworden. Door blijvend te investeren in kwaliteit behouden we zowel onze medewerkers als de tevredenheid van de klant. Daar vinden ook Navitas en Takkenkamp elkaar. We kijken uit naar deze volgende stap; samen doorgroeien voor de lange termijn.”
 
Ernst-Jan Koziolek (Investment Director Navitas Capital): 
“Wij zijn de afgelopen periode enthousiast geworden over de voorgenomen investering in Takkenkamp Groep, omdat wij geloven dat er in de verduurzaming van vastgoed een grote opgave ligt. Daarbij spreekt het DNA van de organisatie ons aan, waarbij er sterk geredeneerd wordt vanuit de mens en de organisatie. De passie voor het vak zie je terug in de kwaliteit van het werk en de tevredenheid van klanten. Daarmee is Takkenkamp naar onze mening erg goed gepositioneerd om de komende jaren verder uit te breiden. We kijken uit naar de samenwerking.”
 
* Voltooiing van de transactie is onder voorbehoud van het advies van de ondernemingsraad van Takkenkamp Groep en goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt

Over Takkenkamp Groep
Takkenkamp Groep, opgericht rond 1935, is gevestigd in Apeldoorn, Zelhem, Den Bosch, Heerenveen, Lunteren, Aalsmeer, Blokker en Enter. De afgelopen jaren heeft de onderneming een sterke autonome groei gerealiseerd. Daarnaast is de groei ondersteund door diverse overnames waaronder Van Milt Restaurateurs, Van Beurden en de Gevel, Feenstra Isolatie BV en in 2021 Koedooder. De onderneming telt momenteel ruim 340 FTE’s en heeft een mooie en vakkundige flexibele schil. Doel is het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren. De basis hiervoor is een eerlijke en persoonlijke relatie met medewerkers, klanten en partners.
Website: www.takkenkampgroep.nl

Over Navitas Capital
Navitas Capital is een Nederlandse investeringsmaatschappij die door de jaren heen is opgebouwd vanuit ondernemerschap en lange termijn visie. Navitas heeft een actieve groeidoelstelling en investeert sinds 2006 in kansrijke, sterk geleide ondernemingen met aantoonbaar groeiperspectief. De investeringen zijn erop gericht om samen met betrokken management stabiele en succesvolle ondernemingen te bouwen. De portefeuille van Navitas Capital bestaat uit zowel private als beursgenoteerde ondernemingen.
Website: www.navitascapital.nl 

Koedooder is onderdeel van Takkenkamp Groep.

Een leidende specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud. Met 8 vestigingen verspreid over Nederland hebben wij als doel om het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. We delen de unieke combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces.

Bekijk de website van Takkenkamp Groep

Ook onderdeel zijn van Takkenkamp Groep? Oriënteer je dan eens op een baan bij ons.

Bekijk functies binnen Takkenkamp Groep
Ga naar de bovenkant