Innovatie Biobased bouwen

Innovatie Biobased bouwen

Innovatie biobased bouwen

Vezels van gewassen: de toekomst van dakisolatie! De urgentie voor biobased isoleren is duidelijk, lokale initiatieven bloeien op en de overheid ondersteunt deze ontwikkeling. Het landelijke programma Building Balance bekijkt centraal wat er nodig is om regionale initiatieven door te ontwikkelen tot volwassen ketens. Wij zijn toegewijd aan dit programma en spelen een essentiële rol door te onderzoeken welke gewassen geschikt zijn voor snelle opschaling.

Uit ons vooronderzoek blijven met name stro en misacanthus veelbelovend als na-isolatiematerialen voor hellende daken. Ze zijn makkelijk verwerkbaar, beschikken over uitstekende thermische eigenschappen en bevorderen een gezonder binnenklimaat.

Dit is niet alleen een mijlpaal binnen de bouwsector, maar is ook een inspiratie voor een bredere verschuiving naar duurzamere bouwmethoden. Samen dragen we aanzienlijk bij aan de realisatie van een groenere en duurzamere toekomst. Lees het volledige artikel dat Bouwwereld hierover schreef voor meer details! Bouwwereld Biobasedisolatie Stro

Koedooder is onderdeel van Takkenkamp Groep.

Een leidende specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud. Met 8 vestigingen verspreid over Nederland hebben wij als doel om het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. We delen de unieke combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces.

Bekijk de website van Takkenkamp Groep

Ook onderdeel zijn van Takkenkamp Groep? Oriënteer je dan eens op een baan bij ons.

Bekijk functies binnen Takkenkamp Groep
Ga naar de bovenkant