BMN en Takkenkamp Groep zetten groene stappen

BMN en Takkenkamp Groep zetten groene stappen

Duurzaam samenwerken: BMN en Takkenkamp Groep zetten groene stappen

In onze voortdurende inzet voor duurzaam en circulair bouwen, is BMN (voorheen Raab Karcher) een betrouwbare partner van Takkenkamp Groep. Als leverancier van bouwmaterialen speelt BMN een cruciale rol in het realiseren van onze duurzame ambities. Het Greenworkslabel, dat BMN hanteert op bouwmaterialen, biedt inzicht in de duurzaamheid- en productiekenmerken van de materialen die wij gebruiken.

Inzicht in duurzaamheid

Het Greenworkslabel gaat verder dan alleen het leveren van bouwmaterialen; het biedt gedetailleerd inzicht in diverse aspecten, waaronder de gebruikte grondstoffen, het onderhoud van het product tijdens de toepassing en de herbruikbaarheid en recyclebaarheid aan het einde van de levenscyclus van een gebouw. Deze transparantie stelt ons in staat om gezamenlijk te streven naar een duurzame afname, een kernpunt in onze samenwerking met BMN.

Duurzame vooruitgang in cijfers

Als duurzame bedrijven maken BMN en Takkenkamp significante stappen in het positief beïnvloeden van mens, milieu en maatschappij. Dit wordt weerspiegeld in onze Greenworks Scores, die duurzaamheid van onze jaarlijkse afname weerspiegelen:

  • 2022: Greenworks-score van 17,8% van de Takkenkamp Groep jaarafname
  • 2023: Greenworks-score van 29,3% van de Takkenkamp Groep jaarafname

Deze stijging toont aan dat onze gezamenlijke inspanningen vruchten afwerpen en dat duurzaamheid een integraal onderdeel is geworden van onze bedrijfsvoering.

Transparantie in productinformatie

BMN heeft voor elk Greenworks product gedetailleerde product informatiebladen opgesteld. Deze bladen bevatten informatie over de duurzame kenmerken van het product, waaronder de grondstoffen, de productie, de toepassing en de verpakking. Bovendien geven ze inzicht in de certificaten en labels die het product draagt. Daarnaast worden ook de schaduwkosten uit de Nationale Milieudatabase vermeld, waaronder ook de milieubelasting inzichtelijk wordt gemaakt.

Door deze transparantie en gezamenlijke inspanningen dragen BMN en Takkenkamp Groep bij aan een duurzame toekomst. We zijn trots op de behaalde resultaten en blijven ons inzetten voor verdere vooruitgang op het gebied van duurzaamheid.

Koedooder is onderdeel van Takkenkamp Groep.

Een leidende specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud. Met 8 vestigingen verspreid over Nederland hebben wij als doel om het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. We delen de unieke combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces.

Bekijk de website van Takkenkamp Groep

Ook onderdeel zijn van Takkenkamp Groep? Oriënteer je dan eens op een baan bij ons.

Bekijk functies binnen Takkenkamp Groep
Ga naar de bovenkant