Van gevelrenovatie gaat ons hart sneller kloppen. De juiste traditionele technieken en innovatieve materialen combineren. In superieur voegwerk bijvoorbeeld, omdat dit essentieel is voor de uitstraling en de gebouwkwaliteit. Maar ook in metselwerk, van enkele stenen vervangen tot complete gevel. Met dezelfde liefde zorgen wij voor verantwoorde reiniging, impregnatie en ijzersterk scheurherstel, inclusief dorpels, lateien en loodwerk. Van middenwoning tot historisch pand: uw gevel wordt weer als nieuw!

Goede bescherming

Als er scheuren in de gevel zitten of er voegen loslaten, dan is de woning niet meer goed beschermd tegen regen en vorst. Niet alleen is er dan kans op vochtschade, ook wordt het binnenklimaat minder prettig. U moet ’s winters harder stoken om het lekker warm te krijgen. Gevelrenovatie verhoogt het wooncomfort en zorgt voor een lagere energierekening. Bovendien zorgt het dat de aanwezige isolatie beter zijn werk kan doen. Gevelrenovatie kan dan ook een belangrijke stap zijn in het verduurzamen van de woning.

Verleng de levensduur van de gevel

En er zijn meer redenen om voor gevel renoveren te kiezen. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de gevel. En als u uw gevel goed onderhoudt, dan blijft de gevel ook langer mooi. Dat zorgt ervoor dat de waarde van een woning of pand in ieder geval gelijk blijft of zelfs stijgt. En wilt u een woning of pand verkopen of verhuren, dan zorgt een fraaie en goed onderhouden gevel voor meer interesse.

Vakkundig herstellen van de gevel

Bij het woord ‘gevelrenovatie’ denkt u wellicht als eerste aan het repareren van schades. En inderdaad, scheuren in de gevel herstellen behoort tot onze werkzaamheden. Soms worden die scheuren veroorzaakt door roestend ijzerwerk, denk aan keilbouten of kozijnankers. Roestend ijzer zet namelijk uit, waardoor stenen op den duur barsten en er scheuren ontstaan. Wij behandelen of verwijderen in dat geval eerst dit ijzerwerk voordat wij vakkundig het metselwerk voor u herstellen.

Gevel renoveren werkzaamheden

Zien wij problemen met geveldragers? Zitten er bollingen of zelfs hollingen in de gevel? Of is het nodig om spouwmuurankers aan te brengen? Dan pakken wij dit ook voor u op. Wij maken uw buitenmuur weer mooi, zonder scheuren en barsten, maar ook veilig en stabiel. Verder kan na een aantal jaar het lood fragieler worden en gaan scheuren bij een overgang van gevel naar een platdak, luifel of erker. Of bij de overgang van een schoorsteen naar het pannendak en bij dakkappellen. Wij vervangen het lood dan met traditioneel lood of met moderne, duurzame loodvervangers.

Gevel scheuren repareren in voegen

In het voegwerk van de gevel kunnen natuurlijk ook scheuren en barsten ontstaan, bijvoorbeeld door weersinvloeden. Scheuren repareren in voegen gaat als volgt in zijn werk. Erg harde voegen slijpen wij eerst in met een diamantzaag. Daarna hakken wij de voegen uit met een luchtdrukhamer of een elektrische hamer. Dit vindt uiteraard plaats met stofafzuiging, om zo de omgeving veilig en gezond te houden. Zijn de voegen verwijderd, dan wordt de gevel gereinigd. Op stof, vuil of oude voegmortel hecht het nieuwe voegwerk namelijk niet goed. Daarna wordt zorgvuldig het nieuwe voegwerk aangebracht.

Gevel huis reinigen en/of impregneren

Is de gevel van uw huis nog in goede staat, zonder scheuren en barsten in het metselwerk en voegwerk, maar is de buitenmuur wel erg vies? Dan is gevelreiniging een slimme keuze. Mos, algen, stof en graffiti worden onder aangepaste druk (met kokend heet water) of door zandstralen verwijderd. Aansluitend kunnen wij de gevel impregneren. Kiest u ervoor om de gevel te zandstralen, dan is impregneren noodzakelijk. Afhankelijk van uw situatie brengen wij een hydrofoob middel als een gevelcrème aan of laten wij het eerst van beneden naar boven, en daarna van boven naar beneden over de gevel vloeien. In beide gevallen neemt iedere steen het middel optimaal op. Het resultaat? Vocht komt niet langer via de buitenmuur naar binnen.

Gevelrenovatie voor vastgoed eigenaren en woningcorporaties, voordelen op projectbasis

Gevelrenovaties voeren wij uit voor zowel vastgoed eigenaren als woningcorporaties, als onderdeel van het planmatig onderhoud. Voor grotere klussen voor corporaties bieden wij verschillende voordelen. Om te beginnen kunnen wij dankzij ons eigen materieel altijd snel handelen.

We werken veilig en efficiënt met eigen steigers en hoogwerkers, waardoor u kosten bespaart. Verder zijn wij ketenpartner van de grote landelijke aannemers én kunnen wij niet alleen woningen voor u onderhouden, maar met onze collega’s van Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers ook isoleren. Wat wij ook voor u mogen doen, u heeft bij ons altijd één vast contactpersoon.